LHP

En kräm som skyddar

LHP är ett receptfritt läkemedel i form av en antiseptisk kräm som håller rent från bakterier i mindre och ytliga sår,
exempelvis munsår. Krämen innehåller väteperoxid, ett antiseptiskt ämne som  bakterierna inte kan utveckla resistens mot.
Det innebär att du kan använda LHP så mycket och så ofta som du behöver – utan att behöva oroa dig för antibiotikaresistens.

Ta hand om småsår snabbt

När huden blir sårig, blöder eller vätskar sig, finns det alltid en risk för infektioner. Tecken på infektion i såret är till exempel att huden runt såret rodnar och svullnar, att det skadade området är ömt, att såret varar och att det inte börjar läka inom ett par dagar. 

Skonsam mot både hud och kläder 

LHP kan ge kortvarig sveda när man stryker på den men annars finns det inga kända biverkningar. Krämen kan användas om och om igen utan risk för resistens. Den är mild mot huden och varken kladdar eller missfärgar, utan bildar en torr film på huden som inte syns. LHP kan lätt tvättas av med vatten, det gäller även om den hamnar på till exempel kläder.  

Så använder du LHP

  • –  Rengör munsåret med tvål och vatten.

  • –  Stryk ett tunt lager LHP på såret 1-2 gånger dagligen. LHP fäster även på fuktig hud. 

  • Behandla munsår

Kom ihåg

  • –  Du hittar LHP i sårvårdsavdelningen på ditt närmsta apotek. 

  • –  Undvik kontakt med ögonen.  

  • –  Läs bipacksedeln innan användning. 

 

Sidan uppdaterades 2016-01-13

Läkemedelsinformation

LHP  kräm innehåller väteperoxid och är en antiseptisk kräm som håller rent från bakterier i mindre, ytliga sår t ex skrubbsår, skavsår, trasiga nagelband, självsprickor, munsår och insektsbett. Appliceras 1-2 gånger dagligen, på det skadade hudområdet. Behandlingstiden bör inte överskrida 2 veckor. Undvik kontakt med ögonen. Innehåller propylenglykol som kan ge hudirritation. Läs bipacksedeln noga före användning.